DATASAABs VÄNNER

 

Höstfesten 2016

I flera år har vi försökt engagera Gunnar Elfström till våra höstfester, men han har inte haft möjlighet att komma. Men i år klaffade det.

Gunnar inledde kvällen och gav oss en fascinerande genomgång om vad som utspelade sig under 60-talet i Linköping. Det blev en imponerande utflykt med fina bilder av vad som varit och hur staden förändrades i stora delar under detta årtionde.

Klicka på bilderna för förstoring!

 

Vi påmindes också om många kända personer vars namn Gunnar träffsäkert kom ihåg (hur kan man ha ett sådant minne?). SAAB´s betydelse för stadens tillväxt återkom Gunnar till flera gånger och även Datasaab och Gunnars Fabriker. Med fanns också en fin bild från den första provflygningen av Viggen.

Många av oss kände nog igen platser i bilderna från 60-talet, men vi hade nog glömt hur mycket som verkligen förändrats sedan dess.

Tack Gunnar för det fina föredraget!

Efter Gunnar Elfströms underhållande föredrag var det dags att inta förrätten bestående av pocherat ägg på bacon och sjögräsbädd, och huvudrätten, örtmarinerat kalkonbröst med rostad potatis och rotsaker med svartavinbärsgräddsås. Kaffe med "Dammsugare" rundade av middagen.

Ovanligt många hade hörsammat kallelsen till vår höstfest. Ett 50-tal Datasaab/Ericsson-vänner kom för att träffas och prata gamla minnen.

 

Sivert Westlund passade på att informera om styrelsens arbete med att hitta en fortsättning för föreningens verksamhet. Det gäller både Stipendieverksamheten och vår sociala samvaro med träffar och utflykter.
Ett samgående med SAABs Tjänstmannapensionärer (STPL) är ett alternativ. Sivert efterlyste synpunkter på en sådan eventuell lösning.

Vi tackar Rolf och Gunnel för en trevlig höstfest!

Foto och text: Heike Bergsten

Länk till STPL: http://www.stpl.se/

 

Åter förstasidan.