DATASAABs VÄNNER

 

Julfest på Fontänen

3 december 2008

 

Referat av Göran Ekelund


Som vanligt träffades ett gäng feststämda Datasaab-veteraner med damer på Fontänen för den traditionella julmiddagen. Att medelåldern höjts med ett år sedan sist märktes inte, snarare tvärtom då ju alla minnesvärda historier är som gammalt vin, de blir bättre med tiden.


(Klicka på bilderna för förstoring!)

Vi var alltså ett drygt 40-tal som uppmärksammat Rolfs kallelse, med utlovad underhållning av Sven-Inge Pettersson och Lasse Ström.


Som förband fungerade DSV´s egen eminenta trio, Lennart, Kurt och Tord-Jöran. Solosång av Lennart och en livad schottis skriven av Kurt imponerar enormt på en med blott rudimentära musikaliska anlag som undertecknad.


De båda i Östergötland så välkända estradörerna kom efter den magnifika julmaten och roade oss med sånger och historier från Skånske Lasses tid och fram till dagens. De två deltog ju 20 år i Radio Roxen och de takterna behärskar dom fortfarande. Framförandet med deras ideer om hur luciasången torde ha låtit om den skrivits av Evert Taube, Tore Skogman eller Ove Törnkvist var riktigt bra.


.


Ett stort tack till Gunnel och Rolf och alla andra som bidrog till en trevlig kväll på Fontänen.

/ Göran

Foton: Jan Borg och Heike Bergsten

Åter till Aktiviteter