DATASAABs VÄNNER

Datasaab’s julbord
på Fontänen

 

6 december 2006

 

Referat av Anders Vistby


Hur man än vänder sig är det ekonomin som styr… även Datasaabs vänner. Förändringen innebär att en ’Antikrunda’ per år ersätts med två stycken rundor. En ’antikjulrunda’ och en ’antikbokslutsrunda’. Allt för att förenkla den ekonomiska redovisningen för vår kassör. Viggo har introducerat begreppet ’@börs’ under 2006. Jag är säker på att det kommer bli ett vedertaget begrepp. Mina begrepp kommer inte att gå till historien!

Nåväl den första ’antikjulrundan’ 2006 blev en mycket trevlig och underhållande tillställning på många sätt. Många nya ansikten gjorde sin debut. Det var premiär för ’Datasaabs balett’ dvs våra fruar och sambos. De satte verkligen färg på oss ’antikrundan’. - En fin vitaminkur, härligt och trevligt!


(Klicka för större bilder)

Det ökade pokerintresset visade sig direkt vid entren. Flertalet viftade med sina femhundringar vilket överraskade kassören. Det fick till följd att en vild växling utbröt, utanför kassörens kontroll. Stämningen var hög och gemytlig. Jag tror inte att Ole Martin blev blåst på någon avgift enligt anmälningslistan.


Rolf Hultqvist hälsade oss ’antikviteter’ varmt välkomna och fördrog kvällens digra program.

Först på plan hälsades Lennart Angvik, känd från Klostergatan (SEDA) och från SAAB (SAPUC), välkommen. Lennart spelade gitarr, sjöng och berättade mycket lättsamt, lite historia kring visorna. I hans ’körschema’ fanns det vissa historier som fick utgå, med hänsyn till kvällens ’balett’ men vissa fräckisar kunde Lennart inte undvika. Ett mycket trevligt och uppskattat inslag.


Som punkt två introducerades kvällens musikband som bestod av Lennart ’Potter’ Pettersson (dragspel), Kurt ’Tapen’ Widin (fiol) samt Tord-Göran ’Minnet’ Hallberg (fiol). De försökte på alla sätt tillämpa Jantelagen: –Vi kan inte, - vi har inte tränat, - förvänta er inget samspel osv. Oavsett vad dessa gentlemän påstått uppskattade alla deras musik och framförande, så till den milda grad att vi glatt sjöng med i refrängerna.


Rolf tackade alla medverkande och redogjorde för sista punkten: JULBORDET. Sorlet steg och alla verkade trivas.
I ’speakers corner’ startade Viggo W. på sedvanligt välgenomtänkt och lågmält framföra ett tack till arrangörerna och


sedan kommentera lite om begreppet ’@börs’. Tord-Göran H. berättade om sin nya bok som inleds med orden: ”Till allmänheten” samt svårigheten med att spela fiol. Därefter överlämnade undertecknad ett gammalt grånat dokument ’D5-20 installationskurs’. Ett dokument från en tjänsteresa till Manchester England. Min förhoppning att den skall passa in i den D5’a man funnit i Morgongåva. Sist men inte minst fick vi veta hur Kurt Widin i sin barndom anmodades att starta med pianospel. Istället började han, som vuxen och av fri vilja, spela fiol med gott resultat enligt de närvarande.

Kvällen avslutades med ett stort tack till kommitten för ’Antikjulrundan’s julbord av vår Ordf. Lennart Pettersson. Ännu en kväll att minnas tillsammans med Er alla. Jag ser fram emot nästa års ’antikbokslutsrunda’.

/ Anders

 

Åter