DATASAABs VÄNNER

 


 

Trevlig och trivsam julmiddag

Datasaabs Vänner

Fontänen, Linköping

5 december 2007

 

Referat av Göran Ekelund

Datasaab Vänners julmiddag kan snart kallas traditionell. I år avåts den på Fontänen den 5 december och i och med att årsmötes förhandlingarna flyttats till senare tillfälle känns det mer genuin feststämning direkt. En hel del av oss träffas bara denna gång under året, så det blir alltid många att prata med och kolla in läget både på närvarande och saknade gamla vänner.


(Klicka på bilderna för att förstora!)

Rolf, ansvarig för festen, får höja rösten några decibel för att få ordet över sorlet. I år kunde han hälsa ett 40-tal gäster, varav ett flertal damer som i vanlig ordning aktivt bidrog till feststämningen.

 

 

 

Skådespelaren Jimmy Uller från Åtvid kåserade engagerat och roligt om sina eskapader inom musiken liksom inom Östgöta Teatern och diverse filminspelningar under många år runt om i landet. Hans små gliringar från Gun Jönsson-åren på teatern satt perfekt för oss som kom ihåg, och även så hans anekdoter på Åtvidabergs-dialekt.

 

 

 


Den rikliga julmaten smakade gott och en del, som undertecknad, åt så länge att ”kökspersonalen” fick bära in de redan utburna köttbullarna igen.


Till kaffet underhöll DV:s eminenta trio med välkända gånglåtar, det märks att vår ordförande är dalmas. Vi fick honom till och med att sjunga några låtar och trots vår bekantskap i massor av år, har jag aldrig hört det tidigare. Man undrar ju varför, han sjunger jättebra. Med Lennart, Kurt och inte minst med Tord-Görans underfundiga små historier fick vi en uppskattad musikstund.


Viggo kåserade till ett bildspel om tillkomsten av den första demonstrationsdatorn D2 från 60-talets allra första år, och han visade hur man kunde beräkna skjutbanor för artilleripjäser med den. Jag har aldrig hört om detta förut och funderar fortfarande om han skojade med oss. Roligt och intressant var det i alla fall. Rent spontant fick vi också höra Stig Johansson i en rolig monolog om mannens åldrar

Avslutningsvis avtackades Rolf med fru Gunnel, samt Lennart Karsberger med en rejäl applåd för en lyckad sammankomst. Vi vet att det ligger mycket jobb både före och efter en sådan fest.

/ Göran Ekelund

Foton: Jan Borg och Heike Bergsten

Åter till "Aktiviter"