DATASAABs VÄNNER

Julfest med Datasaab´s vänner på Fontänen

9/12 2009

Årets Julkalas är det X´te i ordningen. Och i år, som de åtminstone senaste 10 åren, har Gunnel och Rolf Hultqvist arrangerat ett överdåd av julmatsrätter att välja på. Revbensspjällen var populärast, ”vårrullen” slank ner med en snaps och skinkan var ren från lera och halm. Smakade dessutom delicious äkta gris, toppad med skånsk senap.

Exakt 40 datasaabare med gäster blev musikaliskt trakterade av ”Datasaabs triplett”, bestående av Lennart Pettersson (dragspel), Kurt Wedin (fiol) och Tord-Jöran Hallberg (fiol). De spelade, sjöng, vitsade och skröt!

Det var tänkt att även ”Skånska Lasse och andra roliga gubbar” skulle underhålla oss datasaabare, men svininfluensan (?) eller rethosta, hindrade gubbarna från ett framträdande. De fixade då ett värdigt, men annorlunda, komplement. Nämligen LUCIA med tärnor. De var granna i sina särkar och sjöng så vi blev betagna!

Som sagt, julbordet ej snålt tilltaget, och tilltugget i form av export-öl och små trevliga 5 ml´s flaskor med nubbar …........ bidrog också till den höga stämningen. Genom kaffe och pepparkaka piggnade vi till och sjöng med i alla de (75?) populära sånger som ordföranden Lennart Pettersson trakterade på sitt dragspel.

Mätta, dästa, glada i hatten vandrade vi hemåt i natten, utom Viggo som cyklade!

Fler bilder från festen hittar du här: https://www.bredbandsbolaget.se/utdelat/b383268/Mina%20Bilder/Datasaabsvänners_Julfest_20091209/

Bengt Magnhagen

Åter aktiviteter