DATASAABs VÄNNER

 

Återfunna affischer

För en tid sedan efterlyste Lasse Nielsen en affisch från slutet av 70-talet. Ingen tycktes ha kvar någon sådan. Men ....

Nyligen när Per-Ove Ekman städade i sin källare hittade han en tub med nedanstående affischer. Bland andra den efterlysta med fartyget.

Klicka för förstoring! De förstorade bilderna är på 2 - 3 MByte, så det tar några sekunder att öppna dem. Du kan ladda ner dem genom att höger-klicka på den förstorade bilden och välja "spara bild som".

 

 

Christer Ridströms kommentar:

Så underbart att se affischerna igen. Long time no seen. Jag var ju reklamchef under den tiden. Det var Cicero Reklambyrå som gjorde affischerna. Idag är det ingen konst att manipulera bilder, men då var det en vetenskap att lägga samman foton och fejka bakgrunder. Skickliga AD behövdes. Affischerna fanns uppsatta på många ställen, inom Datasaab och hos kunder och andra intressenter. Borgströms tryckeri i Motala tryckte affischerna, har jag för mig. Även fyrfärgstryck krävde skickliga personer. I färgseparationer och tryck. Och billigt var det nog inte.

Jag minns också att ”ledningen” var tveksam till dessa aparta bilder. Helst hade de velat ha en färgbild på D21/D22 med någon tjusig operatör vid konsolen. Men så blev det inte.

--------------------------------
Christer Ridström
Dåvarande reklamchef och Linköpingsbo.
Sedan 1978 Stockholmsbo och företagare utanför IT-sfären

 

Åter förstasidan